HOERA! WIJ STARTEN IN EEN NIEUWE SCHOOL!

29 mei 2020

Iedereen geeft het beste van zichzelf.

18 mei 2020

We kijken al even binnen!

december 2019

Speelplaats in wording!

6 november 2019

6 september 2019

20 december 2019

Beste ouders,
We moeten het jaar jammer genoeg afsluiten met minder goed nieuws. De werken aan het nieuwe schoolgebouw van ‘De Klinker’ liggen momenteel stil. De oorzaak moeten we zoeken bij financiële problemen bij onze hoofdaannemer.
Samen met het lokaal bestuur van Borsbeek wordt de situatie permanent opgevolgd en worden alle maatregelen getroffen om zo snel mogelijk een oplossing te vinden. Het belangrijkste is nu om ervoor te zorgen dat de reeds uitgevoerde werken geen schade ondervinden en dat de werken zo snel mogelijk worden verder gezet.
We zijn er van overtuigd dat iedereen samen met ons had uitgekeken naar een verhuis nog dit schooljaar. Helaas is de kans dat dit effectief zal gebeuren klein. Naar continuïteit van lesgeven toe bestaat er echter geen enkel risico en kunnen we op de huidige locatie blijven zo lang noodzakelijk is. Deze zekerheid werd ons door het lokaal bestuur van Borsbeek gegeven.
We hadden jullie graag een andere boodschap gegeven in deze fase van de werken maar zullen jullie zeker op de hoogte houden van de evolutie.


Met vriendelijke groeten,
Juf Els

Toch hierbij nog enkele hoopgevende foto's! Sinds de vorige keer werden er toch nog een aantal zaken verwezenlijkt. Deuren werden geplaatst, de traphal werd bezet en is men ook begonnen met het plaatsen van de kasten. Jammer genoeg is dit nu allemaal wel stilgelegd.

24 september 2018

Op de tweede verdieping zie je al echt hoe de gang er gaat uitzien. Er worden ook volop radiatoren geplaatst en in de kelder is men zelfs al bezig met de verwarmingsketel in elkaar te knutselen!

Je kan ook al goed zien waar de toiletjes zullen komen. Het metselwerk aan de buitenkant is helemaal klaar. Binnenkort gaat men zelfs starten met de aanleg van onze prachtige speelplaats! We houden jullie op de hoogte.

Het is beslist de moeite waard om zaterdag al eens een kijkje te komen nemen! Van 10u tot 12u zijn jullie allemaal welkom!

20 juni 2018

Zelfs de chapewerken op de tweede verdieping zijn nu klaar! Op het dak liggen zelfs 40 zonnepanelen!!!

11 juni 2018

Op de bovenste verdieping zijn de bezettingswerken al klaar! In de nieuwe lokalen heeft men zelfs op vloer speciale geluidsdempende korrels aangebracht.

4 juni 2018

Zowel binnen als buiten wordt er flink gewerkt! Bezettingswerken, verluchting en allerlei draden worden verder geplaatst. Aan de straatkant zie je nu heel goed waar de toiletten komen.

24 mei 2018

Binnen is men volop bezig met de bezettingswerken! Ook allerlei leidingen worden geplaatst.

Buiten is men gestart met de bouw van de toiletten.

7 mei 2018

De buitenkant nadert stilaan de eindfase. Binnen is men ook al aan de slag gegaan! Oude houten wanden, deuren werden allemaal verwijderd!

Ook de grote buizen voor de verluchting van onze klaslokalen worden al volop geplaatst. Het dak wordt heel goed voorzien van isolatie! In de zomer om de warmte buiten te houden en in de winter om de warmte binnnen te houden!

26 maart 2018

De tweede verdieping staat erop! Aan de kant van de speelplaats is ook al de gevelsteen gemetst. Binnenkort gaat de stelling weg. Dan zal je echt goed kunnen zien hoe de school wordt.

Langs de speelplaats staan de ramen (met het glas) er al in. Aan de kant van het park is men daar volop mee bezig.

Aan de kant van de straat moet er nog een stuk bij komen. Waar vroeger de poort was, komt nog een sanitair blok. Dat worden de toiletten. Die vervangen de toiletten die achteraan op de speelplaats waren.

26 februari 2018

Het nieuwe gedeelte van de school is al goed zichtbaar. Het gelijkvloers en de eerste verdieping zijn goed te zien. Aan de tweede verdieping wordt nog volop gemetst.

Aan de straat zie je de nieuwe personeelskamer.

Aan de kant van de speelplaats wordt nu de gevelsteen geplaatst. Er zijn zelfs al vensterbanken. In de loop van deze week is men begonnen met het zetten van de ramen.

4 december 2017

De muren van de nieuwe kleuterklassen op het gelijkvloers zijn klaar. Je kan ook al zien dat er tussen twee klassen een klein kamertje is. Dat worden toiletjes voor de kleuters.

Op de muren worden nu betonnen welfsels gelegd. Dat is het plafond van de kleuterklasjes, en tegelijkertijd de vloer van de klas daarboven. Dat lijkt ingewikkeld, maar je begrijpt het wel als je er eens goed over nadenkt!

Het bureel van juf Els ziet er ook al helemaal anders uit. Er zijn stukken muur afgebroken en andere muren zijn gebouwd. Dit worden toiletten. Dat kan, want juf Els haar bureel zal verhuizen naar de klas van juf Krista. Ze is er zelfs al eens aan een tafel gaan zitten.

Door de stellingen heen kan je al zien hoe de muren er langs de buitenkant zullen uitzien.

2 oktober 2017

Er wordt volop verder gebouwd.

Buiten zijn de werkmannen nog altijd in de grond bezig. Ze maken een betonnen fundering. Je kan zien dat er ijzeren staven inzitten. Op sommige plaatsen steken die er zelfs nog uit. De fundering moet heel stevig zijn. Ze moet het gewicht van heel de school kunnen dragen.

Binnen is er al gewerkt aan de toiletjes van de kleuterklassen. Tussen twee klassen komt één gezamelijk toilet.

En juf Els ... die komt af en toe eens kijken of alles goed gaat.

18 september 2017

We 'wonen' nu al ongeveer 3 maanden aan/in Tirolerhof. We hebben het daar best naar onze zin. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan onze school.

De afbraakwerken zijn voorbij. Er is al heel wat verdwenen: het oude schoolgebouw, de klassen op het gelijkvloers aan de kant van Ter Smisse, de toiletten, alle ramen, de houten plafonds, ...

Er wordt nu opnieuw opgebouwd. In de grond zitten grote, betonnen palen. Ze zitten wel twaalf meter in de grond! Op die palen komt de fundering. Er zal heel wat beton en ijzer voor nodig zijn.

Waar eerst de verwarming stond, zie je nu bakstenen.

De muur rond de speelplaats is opnieuw gemetseld. Je kan goed zien welke muur er al lang staat, en welk deel nieuw is.